Presentationer av utvalda växter

 

Nedan följer en rad presentationer av perenner och andra växter som finns hos oss. 

Vi vill framförallt lyfta fram vårt gedigna sortiment med perenner. Stor bredd och god kvalité. Är du sugen på att skapa en trädgård som blommar och skänker glädje från vår till höst? Fyll då trädgården med härliga perenner och pampiga gräs. Det finns perenner för i stort sett alla lägen och jordar, och det är en rolig utmaning att anpassa växtmaterialet efter platsen (sol-skugga, torrt-blött, osv..). Om du har funderingar kring växter till din egen trädgård är du alltid välkommen att prata med oss. Men framför allt, kom förbi och fyll på med en god portion växtinspiration! 

Välkommen! 

 

En ljusgul viva

Vi har tagit vara på en fin trädgårdsviva som min far odlade vid mitt föräldrahem i Hummelstad. Den är tacksam och blommar länge med ljusgula blommor. Den är nu uppförökad och jag hoppas att den kommer att bli till glädje för fler!

/Roy

 

(perenn)

Ormöga – en marktäckare i klarblått

Finns det något mer underbart om våren än ett hav av blåblommande ormöga? Ja, kanske ett hav av blommande blåsippor då. Men ormöga har kvalitéer som passar bra för just trädgården. En tork- och skuggtålig marktäckare som kan blomma upp till en månads tid under vår- och försommar. Passar utmärkt kring buskage och i lundmiljöer.  

(perenn)

Jätteprästkrage ’Victorian Secret’

En lågväxande prästkrage med vita, halvfyllda blommor. Verkligen bedårande! 

Om du planterar den på en solig eller halvskuggig plats, i en näringsrik, väldränerad men inte alltför torr jord, så kommer den i gengäld blomma rikligt från juli till september. Fungerar bra att ta in som snittblomma, vilket alltid är ett plus!

(perenn)

Höstvädd ’Fama Deep Blue’

Med sin underbart djupblå färg blommar den här höstvädden från juni till augusti. Blommorna liksom svävar i rabatten på sina tunna stänglar. Fin effekt!

(perenn)

Echinacea purpurea - Röd rudbeckia /Röd solhatt

Ja, de heter RÖD solhatt eller rudbeckia allihop! Men de är inte alls röda allihop ☺️ Vi har dem i nyanser av gul, orange, vit och rosa. Både enkla och fyllda. 

Blommar under hög- och sensommar. Gillas skarpt av fjärilar och andra insekter. Och vi tycker de är väldigt användbara och snygga! 

På bilden syns bl.a. sorterna ’Papallo Semi Double Peach’ och ’Hot Papaya’.

(perenna)

 

 

Kniphofia ́Poco Red ́ - Fackellilja

En spännande och färgstark växt med exotiskt utseende. Blommar från juni till augusti. Passar bra som solitär, i samplantering och i kruka. Blommorna fungerar också bra till snitt. Fackelliljan trivs i näringsrik, ganska fuktig men väldränerad jord. Vattna gärna lite extra då den blommar!

(perenn, kan behöva vintertäckas)